Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله صدیقی گفت: جمع حروف ابجد «طه» ۱۴ است که اشاره به چهارده معصوم و اهل بیت علیهم السلام دارد، چراکه هدایت از امامت ایشان جریان پیدا کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ آیت الله کاظم صدیقی در جلسه تفسیر قرآن که با موضوع «اخلاق در قرآن» در محل حوزه علمیه امام خمینی رحمه الله علیه برگزار شد، به تفسیر سوره طه و اشاره این سوره به چهارده معصوم علیهم السلام پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طه، رمزی در قرآن کریم است

اقوال بسیاری درباره مفهوم سوره طه نقل شده است. در این مورد دو حدیث قابل بررسی است. یکی از روایت‌ها مربوط به وجود مبارک پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله است، مبنی بر اینکه فرموده‌اند مقصود از «طاء» در طه، طول الهی است و اشاره‌ای به «یا ذی الطول و المن» دارد و مراد از «هاء» نیز هدایت سرمدیه و اقتداری خداوند است.

حدیث دیگری از امام جعفر بن محمد علیه السلام نقل شده مبنی بر اینکه مراد از «طاء» طوبا بوده و مراد از «هاء» هدایت است. یعنی طه اشاره به طوبا و هدایت دارد. در عین حال در خصوص طه مطالب ذوقی بسیاری عنوان شده است.

ازجمله در التحقیق نوشته شده است «هاء» از لحاظ حروف ابجد پنج است و «طاء» نه است که مجموع آن 14 شده که اشاره به  چهارده معصوم علیهم السلام دارد که هدایت از ولایت و امامت آن بزرگواران جریان پیدا کرده است. در عین حال پنج در «هاء» اشاره به خمسه طیبه داشته و «طاء» که نه است، اشاره به سایر معصومین علیهم السلام است.

 

چرا حضرت محمد (ص) سرآمد همه انبیاء(ع) است؟بررسی رویدادهای کودکی رسول گرامی اسلام(ص)/ مزار پدر و مادر پیامبر(ص) کجاست؟ + عکسمصادیقی از سبک زندگی امام صادق (ع) / چگونه فرهنگ شیعی در جامعه عصر صادق آل‌محمد(ع) نهادینه شد؟

 

در اینجا سؤالی مطرح می شود که چرا طاء که نه است در ابتدای «طه» آمده است؟ به این علت که خمسه طیبه در زمان نزول این آیات حضور داشتند و نه معصوم دیگرغایب بوده‌اند. به عبارت دیگر در زمان نزول آیات، پیغمبر اکرم، امام علی، حضرت زهرا، امام حسن و امام حسین علیهم السلام حضور داشتند، اما نه امام و پیشوای دیگر هنوز در دنیا نبوده‌اند. لذا برای توجه به آنها که الان در منظر نیستند، ‌طاء را که نشان از عدد نه است، مقدم داشته است.

اشاره طه به چهارده معصوم علیهم السلام

خدای متعال در ابتدای سوره طه می‌فرماید: «طه؛‌ مَا أَنْزَلْنَا عَلَیْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى» یعنی ما قرآن را بر تو نازل نکردیم تا به مشقت و زحمت افتی.

در این آیات شریفه، خدای متعال هم پیغمبر گرامی خود را تسلی داده و هم متذکر می‌شود که هدایت امر جبری نیست و به همین علت عده‌ای آن را می‌پذیرند و عده‌ای نمی‌پذیرند. کسانی که می‌پذیرند، همان هدایت یافتگان هستند  که در آیات دیگر به تعابیر مختلف ازآنها یاد شده، از جمله عبارت «هدی للمتقین» درباره ایشان به کار رفته است.

در چنین شرایطی نبی مکرم اسلام صلوات‌الله علیه نسبت به هدایت همه حریص بوده و به اندازه‌ای بر ایشان فشار می‌آمد که خدای متعال تذکر می‌فرماید که: «لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا یَكُونُوا مُؤْمِنِینَ؛ شاید تو می خواهی برای اینکه آنان ایمان نمی‌آورند، خود را از شدت اندوه هلاک کنی.»

در این آیات،‌ خدای متعال تذکر می فرماید چون امر هدایت اختیاری است، هر اندازه تلاش و موعظه کنی، آنها قبول نخواهند کرد. کما اینکه یکی از وجوه طه را طینت دانسته‌اند که به اختلاف طینت‌ها اشاره دارد و تا زمانی که طینت آماده نباشد، هدایت مؤثر واقع نمی‌شود.

به همین دلیل است که مأموریت نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله در حد تکلیف است: «لَا یُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا» دایره تکلیف دو چیز است: علم و قدرت.

بنابراین خدای متعال فشار بیرونی را از روی دوش نبی گرامی خود برمی‌دارد و می‌فرماید: «وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِیرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ  لَهُمْ قُلُوبٌ لَا یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لَا یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا یَسْمَعُونَ بِهَا  أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ  أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ؛ و مسلماً بسیاری از جنّیان و آدمیان را برای دوزخ آفریده ایم [زیرا] آنان را دل هایی است که به وسیله آن [معارف الهی را] در نمی یابند، و چشمانی است که توسط آن [حقایق و نشانه های حق را] نمی بینند، و گوش هایی است که به وسیله آن [سخن خدا و پیامبران را] نمی شنوند، آنان مانند چهارپایانند بلکه گمراه ترند؛ اینان هستند که بی خبر و غافل [ازمعارف و آیات خدای] هستند.»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آیت الله کاظم صدیقی اهل بیت علیهم السلام تفسیر قرآن قرآن کریم آیت الله کاظم صدیقی اهل بیت علیهم السلام تفسیر قرآن قرآن کریم چهارده معصوم چهارده معصوم ع علیهم السلام خدای متعال الله علیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۸۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جعفر رحیمی در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه ساوه اظهار کرد: یکی از اقدامات اساسی امام صادق (ع)، تشکیل حوزه علمیه و تربیت نیروهای امام باور بود که همزمان یک دانشکده مهدویت تشکیل داد.

امام جمعه ساوه با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مهم امروز جامعه بشریت، غیبت امام عصر (عج) است، افزود: محرومیت کنونی بشر از وجود پربرکت امام زمان (عج) مشکلات و مصیبت‌های بسیاری در پی داشته است و همه برای آماده‌سازی شرایط ظهور، نقش دارند اما نقش خانواده در این راستا برجسته است.

حجت الاسلام رحیمی ادامه داد: امام جعفر صادق (ع) با ایجاد کرسی درس و بحث و تشکیل حوزه علمیه در سطح عمیق و وسیع با پرورش ۴۰۰۰ شاگرد زبده، حیات بخش مکتب راستین محمدی (ص) و مذهب و تشیع علوی شد.

وی افزود: بر شیعیان سزاوار شایسته است که با عملکرد خود، گفتار و کردار نیک مایه روشنی این مصباح هدایت و سیر این سفینه نجات باشند تا به دست صاحبش قائم آل محمد (ص) برسد.

امام جمعه ساوه با بیان اینکه عزت و اقتدار کشور در گرو تربیت صحیح نسل کنونی جامعه است، گفت: چنانچه کشوری بخواهد به عزت مادی، سعادت معنوی، سیطره سیاسی، توسعه علمی و به آبادانی زندگی دنیا دست پیدا کند باید به آموزش و پرورش به عنوان یک کار بنیانی نگاه کند و به دنبال فراهم کردن مقدمات یک تحول بنیادی باشد.

امام جمعه ساوه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از معلمان گفت: دوازده سال دوره دانش‌آموزی، بزرگترین فرصت برای نهادینه کردن ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب است و انتظار است گام‌های مؤثری در راستای رفع مشکلات این جامعه هدف برداشته شود.

کد خبر 6095756

دیگر خبرها

  • فال ابجد برای متولدین ماه‌های مختلف امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برگزاری مراسم سالگرد پدر ۴ شهید دفاع مقدس در مبارکه
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • بیداری امروز جوانان دنیا مرهون روشنگری رهبر انقلاب است
  • فال ابجد برای متولدین ماه‌های مختلف امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند